Adu-ți aminte de Valentin al tău !

DACĂ AI PLĂCEREA SĂ SUSȚII ACEST BLOG, DEVINO PATRON !
BUY ME A COFFE 🙂 CLICK AICI !

14 FEBRUARIE, O ZI PLINĂ DE IUBIRE

Cunoscută ca și Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day, 14 Ferbruarie e una dintre zilele alea ale anului în care cuplurile își cumpără cadouri, își fac declarații de iubire și își fac noi jurăminte.

LEGENDĂ

Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie.

El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor.

În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul credea că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot creștin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat.

Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman.

Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală.

ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR E ÎN FIECARE ZI SAU CEL PUȚIN AȘA AR TREBUI

Personal, consider că Valentine’s Day ar trebui să fie în fiecare zi și nu mă refer la denumire ci mă gândesc că lucrurile pe care le facem acum ar trebui să le facem în fiecare zi în viața noastră de cuplu.

De ce să avem nevoie de zile speciale care să ne aducă aminte că trebuie să fim romantici, blânzi, buni, iubitori, etc. ?

Nu putem să ne respectăm partenerii şi să fim drăguţi si atenţi cu ei în fiecare zi? – BIG UP pentru cine face asta mereu ! 👏

CUM E ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR PENTRU MINE

O zi normală. O să crezi că spun asta doar pentru că nu am vreo relație, dar nu e așa.

În trecut, chiar și când eram într-o relație, tot ca pe o zi normală și prea siropoasă o vedeam.

Era ziua aia în care atunci când intram pe Facebook, newsfeed-ul meu era bombardat de fel și fel de postări drăguțe, unele chiar comice. (Sigur le știi și tu pe alea de 1/8 Martie când oamenii își aduc aminte sa fie mai atenți cu fetele/mamele sau pe cele de 25 Decembrie, postările de Anul Nou, etc.) -dar ăsta e alt subiect. 😉

Dacă mă întrebi când e ziua mea (de naștere) o să rămâi surprins când o să îți răspund: Ziua mea e în fiecare zi!

Hai să facem cumva ca și Ziua Îndrăgostiților să se repete de 365 de ori.

Ce pot sa zic ? M-aș bucura să facem chestii drăguțe mereu nu doar de 14 Februarie!

Te-am plictisit destul. Te las cu o piesă drăguță și un sfat: „Adu-ți aminte de Valentin al tău.” 🙂

SUNT ȘI PE YOUTUBE ! ABONEAZĂ-TE LA CANALUL MEU: CLICK AICI !

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: