Cate joburi am avut ?

Câte joburi am avut ? Au fost câteva … 😂

În categoria D’ale mele scriu aproape zilnic câte ceva despre mine sau despre ce mi se întâmplă. Fac asta ca să mă cunoști mai bine chiar dacă exista: Despre mine, pagină în care m-am prezentat puțin…

Astăzi scriu despre joburile pe care le-am avut.

Primul job l-am avut în liceu. Eram prin clasa a 10 a, când ai mei s-au hotărât să mă facă bucatar. 🤣

Le-am spus că nu mă văd în bucătărie, în căldura aia copleșitoare, având zeci de comenzi(poate chiar sute) și gătind pentru alții. (Oricum cred că nu ar fi mâncat nimeni mâncarea aia.) 🤣🤣🤣


Mi-au zis: “Caută-ți și tu ceva de viitor! Toată lumea mănâncă și în domeniul restaurantelor sau în domeniul hotelier, mereu o să ai de muncă. În plus, se câștigă și bine.”

I-am zis: “Mamă nu mă fac bucătar și gata! În schimb mi-ar place să fiu ospătar.”

Fiind o fire sociabilă, știam că mă pot descurca cu viitorii clienți …în plus, pe lângă salariu mai primesc și bacșiș, sunt mereu îmbrăcat curat, nu stau în ploaie, nu sap șanțuri,etc.…Erau destule avantaje.

Așa că m-am înscris frumușel la un curs de ospătari, m-am prezentat mereu și am luat și diploma care era recunoscută și în țările din UE -un alt avantaj.

Și uite așa, am ajuns să lucrez ca ospătar de evenimente și mergeam la școală în paralel. 😉

Al doilea job, după terminarea liceului a fost ca picol într-un hotel-restaurant din Bușteni.

Chiar dacă eram ospătar cu diplomă, nu au vrut să mă angajeze decât picol, cică era vorba de experiență.


Nu vreau să dau numele lor, nici nu am stat mult acolo, era multă alergătură, bacșiș puțin și de bani nu mai vorbesc…până la urma m-am lipsit. 😂
Mi-am dat seama că tot mai bine se câștigă la evenimente, dar dezavantajul era că acestea nu erau zi de zi.

După am lucrat în deplasare la o firmă de cablaje auto. Bineînțeles, asta cât a mers…că după mi-am băgat demisia.😂
Oricum eram departe de casă, începusem certuri cu iubita mea și m-am gândit că dacă mă chinui puțin, banii aia îi pot face și acasă.

În fine…am plecat cu iubita(de atunci) la mare unde am lucrat într-un fast-food. Se câștiga bine, eram și la mare…deci din nou eram avantajat.

După am lucrat ca barman la o bodegă, unde aveau și aparate și când mi-am dat seama că primesc doar un salariu și muncesc pe 2 posturi, m-am tirat și de acolo, ieșind în minus cu ultimul salariu.

Următorul job a fost la un complex chinezesc unde aveam în grija un raion de scule și de unelte de pescuit, dar mai asamblam și biciclete, trotinete și ce mai voiau oamenii să cumpere pentru micii lor copii gălăgioși.

Mai târziu m-am angajat ca ospătar cu normă întreagă la un restaurant cu specific italian, unde am stat un an și am dus o viață bună. Cred că a fost cel mai stabil loc de muncă de până atunci. 😂

Următorul job l-am avut în Slovacia, când am fost “racolat” de către niște prieteni și am plecat cu ei “să lucrez pe euro” la o fabrică care asambla scaune pentru Citroen si Jaguar.


În țară s-a vorbit ceva și acolo se întâmplă altceva.Și cum totul se rezumă la bani, normal că nu mai avea rost să rămân acolo.

Am lucrat și ca operator call center în telecomunicații și vorbeam toată ziua cu fel și fel de oameni.Nu îmi era de ajuns că am problemele mele, acum mai trebuia să ascult și problemele altora. 😂

Acum lucrez pentru un magazin online din Anglia și mă gândesc să fac o carieră aici, asta dacă nu cumva mă apucă dorul de ospătărie ! 😁

Nu mai știu câte joburi sunt în total. Le-am pierdut numărul, dar e ok…le numeri tu. 😁😉


Tu ce joburi ai avut și care ți-a plăcut cel mai mult?

Buy me a coffeeBuy me a coffeeGAZDUIRE WEBSITE !

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: