Cate joburi am avut ?

Site-ul lu' Sameh

DACA AI PLACEREA SA SUSTII ACEST BLOG, DEVINO PATRON !
BUY ME A COFFE 🙂 CLICK AICI !

 

Ce joburi sau mai bine zis câte joburi am avut ? Au fost câteva 😂

În categoria D’ale mele scriu aproape zilnic câte ceva despre mine sau despre ce mi se întâmplă. Fac asta ca să mă cunoști mai bine chiar dacă există: Despre mine, pagină în care am scris câte ceva despre mine și toate proiectele mele.

Astăzi m-am gândit să scriu despre joburile pe care le-am avut.

Primul job l-am avut în liceu. Eram prin clasa a 10 a, când ai mei s-au hotărât să mă facă bucătar. 🤣

Le-am spus că nu mă văd în bucătărie, în căldura aia moleșitoare, având zeci de comenzi pe zi și gătind pentru alții. (Oricum cred că nu mânca nimeni mâncarea aia.) 🤣🤣🤣
Mi-au zis: „Caută-ți și tu ceva de viitor! Toată lumea mănâncă…în domeniul restaurantelor și în domeniul hotelier, mereu să se câștige bine.”

I-am zis: „Mamă nu mă fac bucatar și gata! În schimb mi-ar place să fiu ospătar.”

Fiind o fire sociabilă, știam că mă pot descurca cu viitorii clienți…în plus, pe lângă salariu mai primesc și bacșiș, sunt mereu îmbrăcat curat, am masa asigurată, nu stau în ploaie, nu sap șanțuri…Erau câteva avantaje.

Așa că m-am înscris frumușel la un curs de ospătari, m-am prezentat mereu și am luat și o diplomă care era recunoscută și în țările din UE -un alt avantaj.

Și uite așa, am ajuns să lucrez part-time ca ospătar de evenimente mergând și la școală în paralel. 😉

Al doilea job, după terminarea liceului a fost ca picol într-un hotel-restaurant din Bușteni.Chiar dacă eram „ospătar cu diplomă”, nu au vrut să mă angajeze decât picol, cică era vorba de experiență.
Nu vreau să dau numele lor, nici nu am stat mult acolo, era multă alergatură, bacșiș puțin și de bani nu mai vorbesc că până la urmă m-am lipsit. 😂

Mi-am dat seama că tot mai bine se castiga la evenimente, dar dezavantajul era că acestea nu erau zi de zi.

După am lucrat în deplasare la o firmă de cablaje auto. Bineînțeles, asta cât a mers…că după mi-am băgat demisia.😂
Oricum eram departe de casă și m-am gândit că dacă mă chinui puțin, banii ăia îi pot face și acasă.

În fine, am plecat cu iubita mea (de atunci) la mare și am lucrat într-un fast-food. Se castiga bine, eram și la mare…deci din nou eram avantajat.

După am lucrat ca barman la o „bodegă” – că altcumva nu am cum să îi spun, unde aveau și aparate și când mi-am dat seama că primesc doar un salariu și muncesc pe 2 posturi, m-am tirat și de acolo, ieșind în minus cu ultimul salariu – m-a pus să semnez și după nu mi-a mai dat bănișorii. 🤦‍♂️😂

Urmatorul job a fost la un complex chinezesc unde aveam în grijă un raion de scule și de unelte de pescuit, dar mai asamblam și biciclete, trotinete și ce mai voiau oamenii să cumpere pentru minunatele lor odrasle.

După m-am angajat ca ospătar cu normă întreagă la un restaurant cu specific italian, unde am stat un an și am dus o viață bună. Cred că a fost cel mai stabil loc de muncă de până de până atunci. 😂

Următorul job l-am avut în Slovacia, când am fost „racolat” de niște prieteni și am plecat cu ei „să lucrez pe euro” la o fabrică care asambla scaune pentru Citroen și Jaguar.
În țară s-a vorbit ceva și acolo se întâmpla altceva, așa că am venit acasă.

Am lucrat și ca operator call center în telecomunicații unde vorbeam toată ziua cu fel și fel de oameni, până m-am săturat de ei și de problemele lor și am vorbit cu fratele meu să merg la el în Anglia.

În Anglia am dus o viață bună, aveam un job ok, făceam bani frumoși dar nu eram fericit. 😬

Așa că după 1 an am revenit în țară să ajung recepționer la un supermarket, muncind 6 zile din 7 pe bani de nimic.

Mi-am luat tălpășița și de acolo, m-am mutat singur și m-am angajat consilier vânzări la un magazin de mobilă.

Eii și nu știu cum naiba se face că nu rezist mai mult de 1 an pe nicăieri așa că am demisionat și de acolo și acum am prins un proiect la care lucrez de acasă – pe cât de frumos, pe atât de greu e.

Mă gândesc să fac o carieră aici, asta dacă nu se termină prea curând cu pandemia și nu mă apucă dorul de ospătărie ! 😁

Totodată sper să nu citească articolul ăsta următorul meu angajator că sigur nu o să trec interviul. 😂

Nu mai știu câte joburi am avut, nu știu câte sunt în total până acum, pot să zic că am încercat să fac de toate… Le-am cam pierdut numărul, dar e ok…le numeri tu. 😁😉

Tu ce joburi ai avut și care ți-a plăcut cel mai mult?

SUNT SI PE YOUTUBE ! ABONEAZA-TE LA CANALUL MEU: CLICK AICI !

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: