Crăciunul în viețile tuturor

DACĂ AI PLĂCEREA SĂ SUSȚII ACEST BLOG, DEVINO PATRON !
BUY ME A COFFE 🙂 CLICK AICI !

Presupun că pentru fiecare din noi luna Decembrie este specială…dar totuși nu pot fi sigur. 🙂

Încă de mici ni se spune povestea lui Moș Crăciun, frumoșii reni, săniuța magică și sacul plin de cadouri doar pentru „copii cuminți”.

Nu știu dacă și voi, dar eu am constatat că toți copii primeau cadouri. De un lucru nu sunt sigur..Moșul nu se ținea de cuvânt și aducea și celor răi ? Sau poate că având frica de a nu fi ocoliți de săniuța magică copii se cumințeau..?

Vreau să cred că Moș Crăciun ăsta al nostru este un om de încredere, așa că tind să cred că această perioada a anului ne sensibilizează sufletul și modul de gândire, ajutându-ne să fim mai atenți la gesturile noastre.

Totuși…ce reprezintă acest Crăciun ? Ce sărbătorim noi de fapt? Pe Moș Crăciun?

Am constatat cu tristețe ca noua generație nu știe decât de cadouri…când am întrebat cine s-a născut mi s-a răspuns că Mos Crăciun. V-ați gândit vreodată că ar trebui să-i mulțumim cuiva pentru bucuria Crăciunului ?

Să fim recunoscatori că ne-a oferit șansa de a fi mai buni,mai sufletiști,mai sensibili,poate mai înțelegători cu cei din jur. Datorită Pruncului Isus avem atâtea bucurii. Dacă acesta nu s-ar fi născut ar fi fost totul plictisitor,monoton… Nu am mai fi avut această minunată sărbătoare, nu am mai fi văzut minunatele luminițe, simpaticii mosuleți roșii în obraji, bradul de Crăciun cu Steaua ce strălucește în vârf, iar pe plan spiritual am fi afectați.

Dacă Isus nu s-ar fi născut, magii nu ar fi avut de ce să cutreiere ținuturile Bethleemului, deoarece nici Steaua nu ar mai fi avut de ce să răsară.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă și ieslea ar fi fost ocupată pentru Mesia?

Cu siguranță nu ceva plăcut, dar dacă ieslea și animalele au fost atât de primitoare cred că și noi ne putem schimba atitudinea macar în acesta perioadă

Luna Decembrie mai este numită și luna cadourilor… În fiecare an noi scriem o poveste în Cartea Vieții noastre, decembrie este capitolul 12|12… Ce vrei să scrii în el? Pe restul paginilor ce-ai așternut?

Trebuie să fi mândru de ceea ce ai realizat, nu doar finalul să fie fericit fiindcă așa este tiparul tuturor poveștilor…să nu fie un „happy end” scris de o mână stângace. Încă de la începutul acestei luni atmosfera începe să vibreze de viață, emoție și luminițe. Copii forfotesc de nerăbdare, adulții de agitare…

Sărbătorile de iarnă ne unesc. Fiecare își reia rolul în familie. Cei dragi se întorc acasă de pe meleaguri straine, mamă își dă toată silința să mulțumească gusturile tuturor (ca de obicei, evident). Magazinele, școlile, parcurile, orașele, toate sunt luminoase noaptea… Totul este schimbat, altfel…magic.

Copii colindă, îl vestesc pe Mesia, gazdele se bucură de oaspeții lor, de magia glasurilor cristaline ce cutreieră întinsul înzăpezit al împrejurimilor.

Iarna vine cu o parte minunată din viața noastră, zăpadă… Când mă gândesc la iarnă automat mă gândesc la portocale,brad, colinde și zăpadă. Niște elemente foarte importante ce ne marchează copilăria. Prima ninsoare, primul săniuș, prima bătaie cu bulgări…apoi înghețul mâinilor…roșeala din obraji, ceaiurile calde ale bunicii, soba fierbinte.. Zăpada aceasta pufoasă, de un alb imaculat o asemăn cu puritatea pruncului care s-a născut in lumea noastră pentru a ne învăța ce este iubirea, fericirea, dăruirea, umilința.

Cel care a lăsat tot ce avea mai drag pentru ca noi să avem parte de micile bucurii. Ne-a oferit atâtea bucurii și motive de a zâmbi de care poate încă nu suntem conștienți…

Odată cu trecerea timpului multe chestii (tradiții, obiceiuri) s-au schimbat sau oamenii au renunțat la ele… Îmi doresc din suflet ca această perioadă pe care noi am petrecut-o an de an, să nu se „evapore” undeva spre nicăieri, ca și cei care ne urmează să aiba habar de această lume mirifică unde oamenii sunt schimbați în mai bine.

Chiar dacă Moș Crăciun este nelipsit de pe orice afiș ce reprezintă Crăciunul, nu trebuie să uităm niciodată pe cine sărbătorim cu adevărat. Uneori, în locul Moșului ar trebui să îl punem pe Isus, în locul renilor să ne gândim la animalele din staul care l-au protejat de frig și în locul cadourilor care cu timpul se uzează ar fi mai bine să ne bucurăm pe deplin de oportunitățile neprețuite numite Sarbatori de iarnă, pe care le-am primit prin Nașterea Pruncului.

Această sărbătoare încă ne unește familia și face ca sufletele și fețele să radieze de lumină, precum steaua ce vestea această minunată sarbatoare care avea să dăinuiască în veci.

Crăciunul nu este doar despre Moș, este și despre Isus !

SUNT ȘI PE YOUTUBE ! ABONEAZĂ-TE LA CANALUL MEU: CLICK AICI !

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: