E România, logic că toate lucrurile merg greu

DACĂ AI PLĂCEREA SĂ SUSȚII ACEST BLOG, DEVINO PATRON !
BUY ME A COFFE 🙂 CLICK AICI !

De curând a trebuit să apostilez un cazier judiciar la prefectură.

Am mai făcut combinația asta în trecut și se pare că nimic nu s-a schimbat de atunci și până acum.

Pe lângă faptul că m-au pus să mă prezint la prefectură la ora 10 și funcționarul public de acolo a întârziat cât a vrut, mai era și o doamnă pe la vreo 50-60 de ani, 2 pe 2, genul ăla care abia încape pe ușa de zici că face MMA. Eu în mintea mea bolnavă o comparam cu o marmeladă în pungă.

Știi cum e, se varsă dintr-o parte în alta.

A trebuit să aștept o ora pe hol, timp în care am fost nevoit să port un dialog cu 1 rrom care îmi explica durerea lui. Ba că nu știe să scrie, ba că fiisu e clasa a 9 a și că nu îl mai lasă la liceu, că îl ia cu el pe Germania să facă bani și chestii din astea…

Am mai avut dialog și cu un nene cu parul alb care aștepta și el…Am vorbit și cu el. Bineînțeles, când stai la coada empatizezi cu toți.

Cică fusese prin Cipru vreo 10 ani, acum stătea la rând să își rezolve o treabă cu un certificat de naștere ca să plece din nou în Belgia și sa nu mai lucreze la negru făcând curățenie în spatele meseriașilor de pe șantier.

Doamne, unde am nimerit? Cu ce am greșit de mă aflu aici?

Ce crezi? S-au împrietenit! Rromul cu voce baritonală (că răsuna clădirea când vorbea) cu romanul uscat cu părul alb. În gândul meu era: „S-a împrietenit cu ala ca să aibă cine să îi completeze formularele. ”

Deci toată ora aia de așteptare a fost ca o 1 zi pentru mine.

Din vorbă în vorbă rromul îl întreabă pe ăsta dacă erau și alții ca el în Cipru și dacă cerșește lumea pe acolo. Asta îi spune ca sunt destui și că le merge bine. Rromul spune ceva de genul: „Ăștia ne strică noua numele prin alte țări.”

Nu îți imaginezi ce era acolo.

În fine, vine rândul meu, intru, o găsesc pe doamna prefect aproape perfect vărsată pe scaun, cu geamul deschis, fumând o țigară în timp ce încerca să își seteze aerul condiționat să bage căldură.

Nu avea nicio treaba ea. Timpul trece, leafa merge.

Completez formularul și aștept să îmi pună apostila, timp în care mă roagă sa îi cumpăr niște cârnați de la non-stop-ul de pe colț…că dacă nu mă supăr, că eu sunt mai tinerel, etc.

Crezând că scap, i-am zis că nu cunosc zona, dar mi-a desenat o hartă în aer, mi-a dat indicații, tot ce trebuie.

Ce să mai…Nu am scăpat de ea și până la urmă am plecat în misiune, conștient că dacă o refuz sigur trage de timp și nu îmi rezolvă problema în timp util.

Povestea se repetă

Acum 6 luni tot la fel m-a abordat, rugându-mă să îi fac piața. M-a trimis să îi iau nu știu ce meniu, acum voia cârnați populari de 10 lei, sa îi pună în varză.

Penibil, amesteci sfera profesională cu viața privată.

În regulă, poate că nu ai citit până aici, scuze dacă te-am plictisit încă de la începutul articolului, doar mi-am spus și eu „durerea” în articolul astă.

Ar trebui să angajăm persoane tinere în funcțiile astea, profesioniști care se mișcă repede, nu care se țin de pereți în drumul spre birou. Persoane care pot să presteze munca aia fără să gâfâie după 2 rânduri scrise.

În locul ei ar putea să fie o tipă care merită, femeie cu 2 facultăți, tânăra care se prezintă la timp la job, care empatizează cu oameni și își face cumpărăturile prin Foodpanda sau orice altă platformă din asta.

Dar din păcate, nu e. Din păcate tipa aia e femeie de serviciu la ultima facultate absolvită, iar butoiul ăsta încă ocupă postul ăsta…

Am scris destul! Nu mai zic nimic. E România, normal că toate merg încet și prost!

P.S. Nu sunt rasist. Am și eu prieteni rromi. Încă sunt curios cum s-a descurcat omulețul ăla cu doamna prefect. Probabil ea a completat foile și el i-a cumpărat un sac de varză ca să aibă pe lângă ce pune cârnații cumpărați de mine. 😂

SUNT ȘI PE YOUTUBE ! ABONEAZĂ-TE LA CANALUL MEU: CLICK AICI !

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: